DKK 135,00 Ekskl. kortgebyr

Monteverdis smukke Maria Vesper

15.11.2015 kl. 16:00 Frederiksborg Slotskirke, Hillerød
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 135,00 Ekskl. kortgebyr

Vær med, når Trinitatis Kantori, Trinitatis Barokorkester (originalinstrumenter) og solister opfører Claudio Monteverdis fantastiske hovedværk Maria Vesper (Vespro della Beata Vergine, 1610).

Monteverdis Maria Vesper er et sjældent opført mesterværk fra Italiens tidlige barok og er tidligere indspillet af Trinitatis Kantori. Det bliver ved denne lejlighed opført med udgangspunkt i den berømte flerkorstradition med udspring i Markuskirken i Venedig, hvor kor/ensembler på flere pulpiturer musicerer med hinanden.

Den første koncert finder sted på 1-årsdagen for indvielsen af det italienske barokorgel i Trinitatis Kirke, som naturligvis får en fremtrædende rolle. Ligeledes vil det berømte historiske Compenius-orgel i Frederiksborg Slotskirke også få en fremtrædende plads. Der er til lejligheden samlet et orkester af håndplukkede musikere samt et solisthold med barokmusikken som speciale.

Mariavesperen (eller Vespro della Beata Vergine, som den egentlig hedder) udkom i 1610. Den bygger på de traditionelle elementer i en Vesper for Jomfru Maria, men den musikalske iklædning hos Monteverdi er langt fra traditionel. Det er den ny tids koncerterende og farverige stil, der slår igennem her for første gang i et større kirkemusikalsk værk. Monteverdi komponerede sin Mariavesper, mens han endnu virkede som hofkapelmester i Mantua. Det er sandsynligt, at værket fra komponistens side i første række var frembragt for at gøre indtryk i det rige og frodige venetianske musikmiljø og formentlig som udtryk for Monteverdis ønske om en fremtidig ansættelse som kapelmester ved den prægtige San Marco-kirke (et embede han fik i 1613 og bestred det i 30 år til sin død i 1643).

Ved opførelserne af Mariavesperen til november medvirker - udover de 35 sangere i Trinitatis Kantori - seks specialplukkede sangsolister og et orkester bestående af barokspecialiserede danske og udenlandske musikere (der indgår enkelte gamle instrumenter, fx blæserinstrumentet zink, i værket; dem er der ikke mange, der kan spille på i dag, derfor 'importen' af udenlandske musikere). Det hele foregår under ledelse af korets faste dirigent Søren Christian Vestergaard.

Solister
Else Torp, sopran
Clara Cecilie Thomsen, sopran
Adam Riis, tenor
Emil Lykke, tenor
Torsten Nielsen, baryton
Rasmus Kure Thomsen, bas

Trinitatis Barokorkester
Violin: Merete Bjørndal Steffensen, Maria Solgaard Holm, Hannah Tibell
Viola: Rastko Roknic, Bryndis Bragadottír
Cello: Kjeld Lybecker Steffensen
Gambe: Mogens Rasmussen
Violone: Lars Baukilde, Anders Cornelius
Lut: Fredrik Bock, Vegard Lund
Zink: Gawain Glenton, Lene Langballe
Basun: Ole Kristian Andersen, Daniel Stighäll, Ian Price
Blokfløjte: Lucas Eiby Seidenfaden
Orgel: Bine Bryndorf, Sven-Ingvart Mikkelsen
Dirigent: Søren Christian Vestergaard.

DATO og STED
Lørdag 14. november kl. 15 (dørene åbnes kl. 14)
Trinitatis Kirke, Købmagergade 52A, 1150 København K

Søndag 15. november kl. 16 (dørene åbnes kl. 15)
Frederiksborg Slotskirke, Frederiksborg Slot, 3400 Hillerød

PRIS
Pluspris 100 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 125 kr. + gebyr 10kr.

Pluspris er for alle med et Politiken PluskortOBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter