DKK 1.060,00 Ekskl. kortgebyr

Topvin og 9 lækre retter på STUDIE Street Grill

12.11.2015 kl. 18.30 til ca. 22.30 STUDIE Street Grill, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 1.060,00 Ekskl. kortgebyr

Plus inviterer dig til en spændende og anderledes vinmiddag på Ørestadens nyeste og hippeste restaurant STUDIE Street Grill med udsigt til det smukke, prisbelønnede Tietgen Kollegiet.

Valuewine serverer otte gode glas vin fra Spanien og Sydafrika, der i øjeblikket rydder overskrifter i de internationale vintidsskrifter. Vi skal smage spændende, sjældne vine med masser af point hos vinanmelderne, vine smager godt, og som understøtter og spiller sammen med den gode mad.

Til vinene skal vi spise hele ni småretter fra STUDIEs afslappede men elegante og moderne køkken - i det smukt designede og intime rum, hvor der kun er plads til i alt 70 gæster. De ni retter bringer os vidt omkring og er alle præget af STUDIEs ønske om elegance, sarthed og enkelhed. Retterne fordeles over fem serveringer og serveres som "share food", hvor hvert bord deler maden fra de omdelte skåle og fade. Man bliver både mæt og glad af de mange smagsindtryk. 

Deltagerne placeres ved fælles borde sammen med nogle af de andre deltagere, men vi sørger for, at alle deltagere sidder ved samme bord, som den man har købt billet sammen med. Bemærk, STUDIE ligger tæt på Universitetet og DR Byen og er således let at komme til og fra med metro.

Aftenens program
Vi starter kl. 18.30, hvor alle deltagerne bydes velkommen med et flot glas rosé cava fra topprodudenten Jané Ventura i Penedes. Deres tørre, elegante reserva er en fin start på en god aften.

Vi sætter os til bords og bydes velkommen af Valuewine, der fortæller om aftenens program og snart efter kommer den første servering med de første to af aftenens ni småretter: 16 mdr. Serano med sennep og skoleagurk samt Pate de Campagne med cornichon og timian emulsion. To retter med vidt forskelligt smagsudtryk og derfor serveres to forskellige hvidvine til. Først Riesling Close Encounter fra en af Sydafrikas bedste hvidvinsproducenter Paul Cluver. Vinen der har fået 91 point af Sydafrikas førende vinbibel har en let sødme, der spiller perfekt sammen med den salte skinke. Dernæst topvinen Avanthia Godello fra Galicien i det nordlige Spanien - en fed hvidvin med en god rensende syre til at klare pateen. Her giver Penin, der er Spaniens mest anerkendte vinanmelder, hele 93 point.

Så er det tid til næste servering, som denne gang indeholder to delikate småretter fra havet - nemlig taskekrabbe med radicchio og "ponzu" samt tuntatar med sesam og ørredrogn. Disse retter dækkes af en enkelt vin, der rammer den sarte tone i både krabben og tunen, nemlig Sauvignon Blanc fra Paul Cluver i Sydafrika. Denne vin har masser af frugt og den klassiske smag af hyld, græs mv. Vinen har netop vundet det britiske vinmagasin Decanters pris for bedste Sauvignon Blanc (under 15£) i Sydafrika, og Gastro har tidligere givet vinen 5 stjerner.

Vi bevæger os nu mod lidt mere tyngde i retterne og skifter derfor også til rødvin. Næste servering rummer to småretter, der spiller tæt sammen - vildsvin med piment og beder samt rosenkål med grøn peber og dild. Rosenkålen er tilberedt så den ikke er bitter og er faktisk blevet lidt af en blockbuster på STUDIE, så glæd jer til denne ret. Vi skal godt i gang med de røde vine og smider derfor to vine på bordet, der begge er fyldige men med en vis frugtsødme, som spiller perfekt sammen med vildsvinet og bederne. Først Shiraz-Carignan fra Babylon's Peak ved Paarl i Sydafrika, som er på vej som et af de nye topdistrikter i Sydafrika. Shiraz'ens sødme og Carignan'ens krydderier blendes her til et godt match. Anden vin er fra topproduenten Ordonez i Malaga og er Malagas første Garnachavin. En mørk men elegant vin med en vis frugtsødme pga det varme klima i sydspanien - en helt fantastisk vin der da også har fået 91 point af Penin.

Så er det blevet tid til fjerde servering, og her byder STUDIE på to småretter i den kraftige ende - Bavette steak med syltede svampe og sherry samt kartoffel røget, knust og skum. Her skal vi op i den kraftige ende vinmæssigt, og Valuewine har derfor fundet en skat på lageret, nemlig Las Sabias 2009 fra Bodegas Bendito i Toro. En mørk, kraftig vin på Tempranillo men flere års lagring har rundet vinen, så den nu er mere elegant end voldsom. Penin er da også begejstret og giver hele 94 point.

Aftenen rundes af med niende og sidste småret, som er citron crumble og marengs. Friskheden fra citronen matches af en lille perle fra Franchoek i Sydafrika, nemlig vinen V on A fra det lille familiebrug Stony Brook. Udtal "V on A" på dit bedste amerikanske og det bliver til Viognier, som er druen bag vinen. Viognier har en kant af citrus i smag og duft, og vinen blender dermed perfekt ind med citron crumblen.

Vi håber at se jer til en aften i smukke lokaler til spændende og elegant mad ledsaget af sprøde og lækre vine.

Dato
Torsdag 12. november kl. 18.30 til ca. 22.30

Pris
Pluspris 695 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 1.050 kr. + gebyr 10 kr.