DKK 60,00 Ekskl. kortgebyr

Med Tore Leifer i Selma Lagerlöfs Sverige

07.10.2015 kl. 20:00 Nordatlantens Brygge, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 60,00 Ekskl. kortgebyr

DR-værten, kulturjournalisten og forfatteren Tore Leifer gæster vores litteratursalon NordOrd og drøfter sin anmelderroste nyoversættelse og bearbejdning af den svenske nobelprisforfatter Selma Lagerlöfs romanklassiker ”Niels Holgersens forunderlige rejse”.

Litteratursalon NordOrd
Selma Lagerlöfs store roman er kendt og elsket af både børn og voksne i hele verden. Oprindelig var den dog blot en bestillingsopgave og skulle udformes som en lærebog i geografi, der kunne indpode svenske skolebørn med fædrelandskærlighed. Beretningen om Niels Holgersen og hans forunderlige rejse blev imidlertid ikke blot et portræt af Sverige, men også en stærk udviklingsroman om at møde kærligheden og blive menneske.

Tore Leifers bearbejdelse af klassikeren har høstet anmelderroser for at vægte den psykologiske side af dannelsesrejsen og samtidig være lydhør for – og ligefrem forelsket i – Selma Lagerlöfs Sverige. Bogen er desuden rigt illustreret af billedkunstneren Helle Frøsig, der med en blanding af tegninger, fotos og collager har skabt et nyt billedunivers til den klassiske fortælling.

Aftensamtale i litteratursalonen Nordord

Tore Leifer samtaler med Birgir Thor Møller og publikum om Selma Lagerlöfs roman og sit arbejde med at oversætte og bearbejde den, og han læser enkelte afsnit fra den.

DATO
Onsdag 7. oktober kl. 20

STED
Nordatlantens Brygge
Strandgade 91, København K.

PRIS
Pris 50 kr. + 10 kr. i gebyr