DKK 560,00 Ekskl. kortgebyr

Politikens Vinskole - Forstå vinene fra Spanien

11.11.2015 kl. 19:30 Wulff & Vin, Frederiksberg C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 560,00 Ekskl. kortgebyr

AFLYST!

På kurset 'Forstå vinene fra Spanien' ser vi nærmere på druerne fra kendte spanske distrikter som Rioja, Ribera del Duero, Navarra, og Priorat.

Morten Wulff, fra Wulff & Vin, guider deltagerne gennem det godt 3,5 time lange kursus, der starter med et glas vin efterfulgt af en teoretisk gennemgang på ca. 30 minutter.

Herefter vil resten af aftenen være dedikeret til vinsmagning. Vi skal drikke vin fra de tørre sletter og de høje bjerge i Andalusien til det nærmest irsk-grønne Galicien, og så selvfølgelig alt det, der ligger ind i mellem.

Der vil være kraftige vine og fine subtile vine, for spansk vin har det hele. Frem for alt er Spanien landet, hvor man virkelig får kvalitet for pengene. Kurset er specielt godt for dig, der elsker, når kultur og vin går op i en højere enhed.

Ifølge Morten Wulff er der en vin-revolution i gang i Spanien. Man bliver helt forpustet, hvis man skal holde øje med alle de nye kvalitetsvinområder, der skyder op hvert år på Den Iberiske Halvø og de omkringliggende øer. Alligevel er spansk vin for mange stadig lig med alkoholtunge og meget fadlagrede vine fra Rioja.

Man kan undres over, at på trods af, at vi alle ved, at de nærmeste konkurrenter til Noma ligger i Spanien, på trods af at vores egen Peter Sicceck's fantastiske Pingus og en lang række andre af verdens topvine kommer fra Spanien. På trods af, at alle går rundt og spiser tapas, så er mange stadig lidt usikre på, hvad spansk kultur og ikke mindst spansk vin og gastronomi går ud på.

Spanien er i den grad overset og undervurderet, og det skyldes nok mest af alt spanierne selv, for de er nemlig temmelig generte. De er ikke frembrusende, og de er et folk, der ikke helt selv har kunne følge med i det tempo, landet har haft på siden, at diktator Franco forlod denne verden og de røde og orange farver blev en del af det europæiske fællesskab.

Spanien har haft 30 år mindre til at blive moderne end os andre europæere, og det er her forklaringen skal søges, når vi skal forstå deres gastronomi. Den er på samme tid den vildeste avantgarde og det mest traditionelle, og dette gælder naturligvis også for vinene.

Mest brugte historiske druesorter
Tempranillo, Marzuelo, Graciano, Garnacha, Monastrell, Cariñena, Mencía, Albariño, Verdejo, Palomino, Macabeo, Xarel-lo, Parellada, Godello, Pedro Ximenez, Moscatel, Airen.

Mest kendte distrikter
Rioja, Ribera del Duero, Rueda, Peñedes, Navarra, Toro, Valdepeñas, Priorat, Montsant, Jumilla, Jerez, Bierzo, Galicia.  

STED
Wulff & Vin
Frederiksberg Allé 25, Frederiksberg C

DATO
Onsdag 11. november 2015 kl. 19.30
Underviser: Morten Wulff

PRIS
Pluspris 395 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 550 kr. + gebyr 10 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.