DKK 560,00 Ekskl. kortgebyr

Politikens Vinskole - Forstå vinene fra Italien

03.02.2016 kl. 19:30 Wulff & Vin, Frederiksberg C
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 560,00 Ekskl. kortgebyr

Geografi, druesorter, klima og ikke mindst de forskellige landes kultur er nogle af de faktorer, der giver vin dens karakter og udtryk.

På kurset 'Forstå vinene fra Italien' ser vi nærmere på druerne fra kendte italienske distrikter som Piemonte, Toscana, Veneto, Apulien, Umbrien, Marche, og Sicilien. 

Vinekspert Casper Boelsgaard, der er konsulent ved Adriat Vinimport, guider deltagerne igennem det godt 3,5 time lange kursus, der starter med et glas vin efterfulgt af en teoretisk gennemgang på cirka 30 minutter.

Herefter vil resten af aftenen være dedikeret til vinsmagning. Vi skal smage på noble druer som Nebbiolo, der udgør juicen i henholdsvis Barolo og Barbaresco; Sangiovese, der udgør essensen i Brunello og Chianti, samt trioen bag den populære Amarone, nemlig druerne Corvina, Molinara og Rondinella.

Måske finder vi ud af, hvad det er, der gør danskerne så vilde med Italiensk vin. For nylig overtog vinene fra Italien førstepladsen på de danske salgslister fra Frankrig. Dette har mange årsager, men det er et faktum, at støvlelandet kan levere vine til enhver lejlighed i alle kvaliteter og prisklasser. Især er vinene lavet til mad. Det fornemmes tydeligt, når man drikker dem.

Italiensk vinhistorie handler om, hvordan romerne var pionerer inden for vindyrkning på grund af det favorable klima, der gør det mulig at dyrke vin i hver en afkrog af landet. Derfor er der i dag også flere historiske druesorter i Italien end i noget andet land.

Mest brugte historiske druesorter
Nebbiolo, Barbera, Bolcetto, Cortese, Teroldego, Sangiovese, Trebbiano, Garganega, Corvina, Molinara, Rondinella, Lambrusco, Malvasia, Verdicchio, Montepulciano, Primitivo, Aglianico, Nero d'Avola.

Mest kendte distrikter
Piemonte, Toscana, Veneto, Apulien, Umbrien, Marche, Sicilien. 

STED
Wulff & Vin
Frederiksberg Allé 25, Frederiksberg C

DATO
Onsdag 3. februar 2016 kl. 19.30
Underviser: Casper Boelsgaard

PRIS
Pluspris 395 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 550 kr. + gebyr 10 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.