DKK 760,00 Ekskl. kortgebyr

Sort Sol endagstur

26.09.2015 kl. 10:30 Sjælør station, Valby
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 760,00 Ekskl. kortgebyr

Nu er det tid til at opleve Sort Sol – en af Danmarks største naturoplevelser.

Fænomenet blev første gang præsenteret af Ivar Gram i 1974, og siden har tusinder årligt valfartet til marsken på grænsen mellem Danmark og Tyskland for at opleve Sort Sol.

Sort Sol dannes når op til 500.000 stære samles inden de går til overnatning i marskens rørskove. 

Her ved de hurtige rovfugle som duehøg, spurvehøg, dværgfalk og vandrefalk, at der kan hentes et nemt måltid. Men stærene vil det anderledes, og unikke formationer dannes når stærene laver deres undvigemanøvrer for at undgå de sultne rovfugle.

Turen foregår i bus, og vi starter fra Sjælør station. Herfra kører vi direkte til Saltvandssøen syd for Højer, hvor vi bruger nogle timer på både den danske og den tyske side. Her vil vi opleve vadehavets fugle. I vadehavet samles tusinder af vadefugle og gæs, og er vi heldige, kan vi se 'hvid sol' når ryler og hjejler flyver fra Saltvandssøen ud til foderpladserne i vadehavet. Dette fænomen opstår to gange dagligt, når vadehavet skifter fra flod til ebbe.

Efter Saltvandssøen skal vi møde vores lokale naturguide. Han vil fortælle os mere om fænomenet Sort sol og guide os hen til det sted, hvor stærene forventes at gå til overnatning. Sort sol er en fantastisk oplevelse - men husk at det er den vilde natur vi skal besøge, så vejrforhold som fx regn, dis og tåge kan gøre, at oplevelsen begrænses.

Guide på turen er Jan Hjort.

DATO
Lørdag 26. september kl. 10.30 til ca. midnat

MØDESTED
Parkeringspladsen ved Sjælør station, Valby.

PRISER
PLUSPRIS 650 kr. + gebyr 10 kr.

PRIS ikke-abonnent 750 kr. + gebyr 10 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken pluskort