DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Kitajenko & Tjajkovskij

21.04.2016 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

Russiske mesterværker på stribe! Med den usvigelige Dmitrij Kitajenko på podiet er der lagt op til en stor aften.

Aftenen spænder fra Tjajkovskijs romantiske Symfoni nr. 1 til Stravinskijs eventyrmusik og Sjostakovitjs gribende protest mod tyranniet.

Tre russiske meterværker på én aften, dirigeret af den russiske maestro Dmitrij Kitajenko, som gennem snart 30 år har været en fast gæst hos DR SymfoniOrkestret. Når Kitajenko med det lange, hvide kunstnerhår er på podiet mærker man straks, at overblikket er totalt og retningen usvigelig sikker. Han er helt berettiget anerkendt om en af vor tids bedste dirigenter i det russiske repertoire.

Denne aften præsenterer Dmitirij Kitajenko et værk af Tjajkovskij, der spilles alt for sjældent: "Vinterdrømme" hedder Tjajkovskijs Symfoni nr. 1, og den er så smuk og stemningsfuld, at den eneste forklaring på at den ikke spilles oftere må være, at Tjajkovskij senere skrev så mange andre fremragende orkesterværker.

Fra det 20. århundredes russiske musik får vi to af de store hovedværker at høre: Stravinskijs eventyrballet Ildfuglen er ligesom Tjajkovskijs musik inspireret af russisk folkemusik. Sjostakovitjs 1. Violinkoncert er helt anderledes mørk musik, skrevet i Stalintiden som en protest mod undertrykkelse og tyranni. Så farlig musik, at Sjostakovitj måtte lægge værket i skrivebordsskuffen, så det kunne vente på bedre tider. Først efter Stalins død kunne Violinkoncerten spilles. Solisten denne aften er canadieren James Ehnes, en af tidens mest begavede violinister.

Dirigent: Dmitrij Kitajenko, dirigent
Solist: James Ehnes, violin
DR SymfoniOrkestret
Stravinskij: Ildfuglen suite (version 1919)
Sjostakovitj: Violinkoncert nr. 1
Tjajkovskij: Symfoni nr. 1, "Vinterdrømme"

DATO
Torsdag 21. april 2016 kl. 19.30
(Mød musikken en time før kl. 18.30)

D-BILLETTER
PLUSPRIS 224 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 300 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.