DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Mendelssohns Elias

05.03.2016 kl. 15:00 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

Mendelssohns oratorium Elias er en storslået efterfølger til oratorierne af Händel og Bach. Den japanske barokspecialist Masaaki Suzuki har samlet et internationalt stjernehold af solister, og også DR KoncertKoret kommer i centrum denne aften.

Der findes andre oratorier end Händels Messias og Bachs Juleoratorium! Et af de store er Elias, skrevet i 1846 af Mendelssohn. Han beundrede Händel og Bach til skyerne og satte sig som mål at fortsætte traditionen fra deres oratorier. Elias er hans mesterværk, et helaftensværk for orkester, sangsolister og kor. Handlingen fra Det gamle testamente fortæller om profeten Elias' liv og mirakelgerninger. Et emne, der sagtens kunne have været benyttet af Händel - og som Mendelssohn derfor fandt oplagt at fortsætte traditionen med.

Elias opføres ofte i Tyskland og i England, men ret sjældent i Danmark. Mærkeligt nok, for det var faktisk den danske komponist Niels W. Gade, der dirigerede den allerførste opførelse af værket. Og musikken er lige så indbydende og flot som de kendte oratorier fra barokken af Bach og Händel.

Ved opførelsen i Koncerthuset får man Elias at høre, som Mendelssohn havde tænkt sig det. Dirigenten er Masaaki Suzuki, ekspert i religiøs kormusik, og har i årtier haft sit eget barokorkester i Japan. Han har brugt 15 år på at indspille alle Bachs kantater og har samme suveræne greb på kirkeværkerne af f.eks. Mozart og Händel. Det bliver spektakulært at oplebve Masaaki Suzukis første besøg i Danmark, og spektakulært at høre det store DR KoncertKoret i centrum for Mendelssohns religiøse mesterværk.

Mendelssohns religiøse mesterværk.
Dirigent: Masaaki Suzuki, dirigent
Solister: Karina Gauvin, sopran. Roxana Constantinescu, mezzo-sopran. Christopher Purves, baryton
DR KoncertKoret
DR SymfoniOrkestret
Mendelssohn: Elias, oratorium

DATO
Lørdag 5. marts 2016 kl. 15
(Mød musikken en time før kl. 14)

D-BILLETTER
PLUSPRIS 224 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 300 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.