DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Fauré, Schumann & Ravel

25.02.2016 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

DR Ensemblernes 'Artist in residence' er den tyske dirigent og komponist Matthias Pintscher.

Han dirigerer Ravels overdådige ballet Daphnis & Chloé, og USA's nye cellostjerne Alisa Weilerstein spiller Schumanns Cellokoncert, et af de store romantiske værker for det smukke instrument.

Ravels overdådige ballet Daphnis & Chloé er hans største værk. Den skal høres i sin helhed - og sådan bliver den for en gangs skyld ved denne koncert, der dirigeres af tyskeren Mathias Pintscher.

Ravel overgik sig selv med balletten Daphnis og Chloé. Det er hans største værk, både i varighed (ca. en time) og i besætningens omfang. Der skal bruges et meget stort orkester og et kor, og det er en fryd at opleve hvordan Ravel, klangfarvernes mester, kombinerer instrumenterne på kryds og tværs. Balletten fortæller en idyllisk kærlighedshistorie, men den spinkle fortælling er faktisk underordnet - det er de sanselige svingture i musikkens kærlighedskarrusel, der gør Daphnis og Chloé til noget helt for sig selv.

Denne aften opføres for en gangs skyld al musikken til balletten, og ikke kun en af de forkortede udgaver, man som regel spiller. Og Ravel er i godt selskab med sin gamle lærer Gabriel Fauré, der lærte ham at holde fokus på selv musikkens mindste detaljer. Faurés musik Pelléas og Melisande er skrevet til et teaterstykke, og med sine smukke melodier og eventyrlige klangverden er musikken i tæt familie med Ravels ballet.

Aftenens solist er USA's unge cellostjerne Alisa Weilerstein, som altid kaster sig ud i musikken med stor lidenskab, også når det gælder en gammel favorit. I aften spiller hun Schumanns Cellokoncert, et af de store celloværker fra den romantiske periode. "Hun er en frygtløs musiker, der fuldstændigt fortryllede sit publikum", skrev pressen, da Alisa Weilerstein sidste år spillede Schumanns Cellokoncert i Salzburg.

Med forbehold for ekstranumre etc. forventes koncerten at vare ca. 2 timer og 10 minutter (inkl. 30 min. pause)


Dirigent: Matthias Pintscher
Solist: Alisa Weilerstein, cello
DR KoncertKoret
DR SymfoniOrkestret
Fauré: Pelleas et Melisande, suite
Pintscher: Cellokoncert (europæisk førsteopf.)
Ravel: Daphnis et Chloé, komplet

DATO
Torsdag 25. februar 2016 kl. 19.30
(Mød musikken en time før kl. 18.30)

D-BILLETTER
PLUSPRIS 224 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 300 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.