DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Petrenko & Mahler

11.02.2016 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

En stor symfonisk aften med verdensnavne på scenen! Des Knaben Wunderhorn er en samling folkesange, arrangeret af Mahler med vid og bid.

Tilsammen danner de en hel symfoni om livet og døden. Sibelius' triumferende Symfoni nr. 2 slutter koncerten af i et rent lysbad.

Ruslands førende dirigent fra den yngste generation er Vasily Petrenko. Han er for tiden chefdirigent for både Oslo Filharmonikerne og Liverpool Filharmonikerne, men heldigvis også regelmæssig gæst hos DR SymfoniOrkestret. Sidste gang dirigerede han Prokofjevs Romeo og Julie, så murene skælvede! Ved dette besøg kommer han med senromantisk musik af Mahler og Sibelius.

Mahlers timelange Des Knaben Wunderhorn er en samling sange, som synges på skift at to solister. Tekst og melodier tog Mahler fra den tyske folkemusik, men forvandler dem genialt til gribende, sine steder hårrejsende beskrivelser af menneskets livsvilkår. Hver sang er som et lille teaterstykke, som kræver både spidsfindighed og styrke af sangerne. Og netop det har aftenens solister: Danmarks internationale baryton Johan Reuter og den franske diva med den dybe stemme, Nathalie Stutzmann, som kommer på et sjældent besøg i Danmark.

Sibelius' Symfoni nr. 2 er den mest populære af hans syv. Positiv, ja ekstatisk musik, som bevæger sig fra morgensol til en blændende, heroisk triumf i sidste sats. Det drejer sig om de store, stærke linjer i musikken, og den kunst mestrer dirigenten Vasily Petrenko til fuldkommenhed.

Dirigent: Vasily Petrenko, dirigent
Solist: Nathalie Stutzmann, alt
Johan Reuter, baryton
DR SymfoniOrkestret
Mahler: Des Knaben Wunderhorn
Sibelius: Symfoni nr. 2

DATO
Torsdag 11. februar 2016 kl. 19.30
(Mød musikken en time før kl. 18.30)

E-BILLETTER
PLUSPRIS 184 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 250 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.