DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Kavakos & Mozart

29.01.2016 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

Leonidas Kavakos, den sensationelle violinist fra Grækenland, vender tilbage til Koncerthuset, denne gang i dobbeltrollen som solist og orkesterleder. 

For anden gang i denne sæson får Koncerthuset besøg af den græske violinist Leonidas Kavakos, kåret til Artist of the Year af det førende musiktidsskrift The Gramophone i 2014. Siden sit gennembrud i 1990'erne har han udviklet sit talent til det fuldkommen mesterlige, og i dag er han en af verdens mest nytænkende violinister. Han får selv de kendteste klassiske værker til at lyde vedkommende for nutiden.

Kavakos har de seneste ti år desuden arbejdet som dirigent, bl.a. som chefdirigent for det berømte kammerorkester Camerata Salzburg. Ved koncerten med DR SymfoniOrkestret får vi ham at høre i begge roller: Først er han solist i Mozarts Volinkoncert nr. 3, og resten af programmet dirigerer han - uden violin - værker af Haydn og Strauss.

Haydns Symfoni nr. 83 er et vittigt værk med tilnavnet La Poule ("Hønen"). Navnet fik det allerede på Haydns egen tid på grund af et klukkende tema i 1. sats. Helt anderledes alvorligt er koncertens tredje værk: Tod und Verklärung ("Død og forklarelse"), der er en symfonisk digtning for stort orkester. Her beskriver senromantikkens mester Richard Strauss overgangen fra liv til død i musik, der er både streng og gribende skøn.

Dirigent & solist: Leonidas Kavakos
DR SymfoniOrkestret
Mozart: Violinkoncert nr. 3
Haydn: Symfoni nr. 83, La poule
Strauss: Tod und Verklärung

DATO
Fredag 29. januar 2015 kl. 19.30
(Mød musikken en time før kl. 18.30)

E-BILLETTER
PLUSPRIS 184 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 250 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.