DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Trio con brio & La mer

21.01.2016 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

Årets P2 Kunstnere er den danske Trio con brio Copenhagen. Ved deres første optræden i år spiller de Bent Sørensens nye Tripelkoncert, skrevet specielt til dem.
Atmosphères er kendt som den magiske musik fra Stanley Kubricks science fiction film Rumrejsen år 2001.

Trio con Brio består af de to søstre Soo-Jin og Soo-Kyung Hong samt pianisten Jens Elvekjær. Deres perfekte samspil har gjort dem til publikumsfavoritter herhjemme, og trioen er også tit på turné i udlandet. Derudover er de to søstre også koncertmestre i DR SymfoniOrkestret!
Denne aften træder de frem foran deres kolleger og uropfører et helt nyt værk, skrevet specielt til dem af Bent Sørensen: En Tripelkoncert for klavertrio og symfoniorkester.

Programmet sender publikum ud i rummet og ud på havet. Det utæmmelige hav er emnet for Debussys berømte orkesterværk La Mer, en "havsymfoni" i tre satser, der genialt fastholder indtrykket af noget, der altid er i bevægelse. Rummets formløshed hører man i Atmosphères af Ligeti, et stykke musik, der for alvor blev berømt, da instruktøren Stanley Kubrick brugte det i sin science -fiction film Rumrejsen år 2001.

Dirigenten er den unge amerikaner Joshua Weilerstein, der i 2009 var en suveræn vinder af Malko Konkurrencen for unge dirigenter her i Koncerthuset. Han er nu blevet 27 år og har lagt mange erfaringer til sit naturtalent. Han har dirigeret New York Filharmonikerne og er i dag chefdirigent for Lausanne Kammerorkester i Schweiz. Og han vender meget gerne tilbage til DR SymfoniOrkestret og Koncerthuset, hvor hele hans karriere blev sat i gang.

Dirigent: Joshua Weilerstein
Solist: Trio con brio Copenhagen
DR SymfoniOrkestret
Carl Nielsen: Pan og Syrinx
Bent Sørensen: Tripelkoncert (uropførelse)
Ligeti: Atmosphères
Debussy: La mer

DATO
Torsdag 21. januar 2015 kl. 19.30
(Mød musikken en time før kl. 18.30)

D-BILLETTER
PLUSPRIS 224 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 300 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.