DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Mena, Don Quixote & Ein Heldenleben

14.01.2016 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

To af Richard Strauss’ mest brillante værker: Don Quixote fortæller historien om den naive ridder og hans kamp for skønjomfruen.

Ein Heldenleben er Strauss' fabelagtige selvportræt, hvor et enormt orkester beskriver hans stræben og forhindringer.

En aften for dem, der elsker det store orkester. Richard Strauss kunne jonglere med de største besætninger, og der skal op mod 100 musikere til at spille hans kæmpeværk Ein Heldenleben. Det er en af supertankerne fra den klassiske musik, og alene at se mængden af musikere, der i fællesskab får skuden "Ein Heldenleben" til at sejle, gør stort indtryk.

Musikken beskriver "et helteliv", og Strauss pegede gerne i den rigtige retning. Musikkens afsnit har undertitler som "Heltens modstandere", "Heltens hustru" og "Heltens fredelige værksted". Oplysninger der passer perfekt til Strauss' eget liv! Han var musikkens store geni, men havde bestemt sine modstandere. Og han havde en meget lunefuld hustru, som han ofte måtte søge ind på sit arbejdsværelse for at få fred for. Så "helten" er altså Strauss selv? Det benægtede han til gengæld altid!

Don Quixote er kun halvt så langt et værk som Ein Heldenleben, til gengæld fortæller det meget præcist en historie. Handlingen er fra Cervantes berømte roman om Don Quixote, der føler sig kaldet til at frelse den skønne Dulcinea. På sin færd roder han sig desværre ud i tåbelige og tragikomiske ulykker, og han ender med at dø en ridderlig død med Dulcineas navn på sin læbe. I Strauss' version er historien et stykke ordlst musikteater med en solocellist, der "spiller" hovedrollen som den indbildte ridder.

Dirigent: Juanjo Mena
Solist: Asier Polo, cello
DR SymfoniOrkestret
Strauss: Don Quixote
Strauss: Ein Heldenleben

DATO
Torsdag 14. januar 2015 kl. 19.30
(Mød musikken en time før kl. 18.30)

D-BILLETTER
PLUSPRIS 184 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 250 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.