DKK 350,00 Ekskl. kortgebyr

Kavakos & Sibelius

10.12.2015 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 350,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

Den græske violinist Leonidas Kavakos er en suveræn solist, kåret til Artist of the Year 2014. Han fik sit gennembrud med Sibelius’ Violinkoncert og træder nu også frem som dirigent.

Sibelius fylder 150 år i 2015, og fejringen begynder i fornem stil denne aften.

Årets fejring af Sibelius' 150-år er ved at rinde ud. DR SymfoniOrkestret har gemt den største markering til sidst, nemlig en koncert udelukkende med Sibelius' musik. På programmet er nogle af de mest berømte værker, og  et par virkelige Sibelius-specialister fra udlandet er inviteret med: Den finske dirigent Jukka-Pekka Saraste og den græske violinist Leonidas Kavakos, der har Sibelius' Violinkoncert som et af sine specialer.

Violinkoncerten er nok Sibelius' mest direkte og medrivende værk. Det er også den mest berømte af alle violinkoncerter i det 20. århundrede, som på original vis tager lytteren med på en stærk følelsesrejse. Gennem musikken går en ukuelig vilje til udtryk, og solistens rolle er hårrejsende virtuos. Dramaet trækkes helt til stregen og ender i den sidste sats på kanten af klippen.

Programmet begynder med et af Sibelius' symfoniske digtninge, inspireret af finsk mytologi. "Pohjolas datter" fortæller sagnet om troldmanden Väinämöinens prøvelser for at få fat i den smukke kvinde, der sidder på regnbuen og spinder guld. Sibelius var et geni til at skrive for orkester, og der er både guld og regnbuefarver i hans brug af orkestret. Til slut får vi Sibelius' 5. Symfoni - et sandt mesterværk, som gror fra et lille kim til en triumferende slutning, der fuldstændig tager pusten fra en.

Dirigent: Jukka-Pekka Saraste
Solist: Leonidas Kavakos, violin
DR SymfoniOrkestret
Sibelius: Pohjolas datter
Sibelius: Violinkoncert
Sibelius: Symfoni nr. 5

DATO
Torsdag 10. december 2015 kl. 19.30
(Mød musikken en time før kl. 18.30)

D-BILLETTER
PLUSPRIS 264 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 350 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.