DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Jeg vil også kysses

06.09.2015 kl. 16:00 Hofteatret, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

For første gang nogensinde sættes et bemærkelsesværdigt underbelyst kapitel af H. C. Andersens følelsesliv på scenen - hans livslange optagethed af mæcenen, Jonas Collins søn - Edvard.

Med udgangspunkt i deres omfangsrige brevveksling er 'Jeg vil også kysses' portrættet af mødet mellem to meget forskellige mænd og deres højst forskellige måder at være i verden: Den ene - et vildtflyvende geni med en fritflagrende fantasi, den anden - en af borgerskabets redeligste repræsentanter.

Konfrontationen mellem de to kan ses som en tankevækkende kommentar til tidens debat om køn - mænd og kvinder og alt derimellem.

'Ingen har jeg været så vred på som Dem! Ingen har jeg således kunnet prygle, ingen har fået flere tårer i mine øjne, men ingen har heller således været elsket af mig, Som De....'

'Elske-elske-elske' runger det som et ekko gennem utallige af Andersens breve.
Og det er ganske vist - få har stået hans hjerte nærmere end Edvard.
Men hvordan håndterede Edvard vennens betroelser om sin 'blødhed' og 'halve kvindelighed'? Han der først og fremmest havde fået til opgave at sætte skik på den fynske umulius - socialt og økonomisk?

I digterens eget livs eventyr indgik intet 'og de levede lykkeligt til deres dages ende'. Og selvom han er mest kendt som 'den grimme ælling', der voksede sig stor i den danske andegård for siden at forvandle sig til verdenskendte svane - er 'Den lille Havfrue' snarere billedet på hans eget liv - evigt forelsket i det umulige.

Først i døden mødes de som ligemænd - Edvard og Hans Christian. Side om side. I samme grav. Efter et liv sammen af den største betydning for dem - og os.

Medvirkende: Michael Moritzen og Christian Mosbæk.
Iscenesættelse: Lene Vasegaard.

Dato
Fredag 4. september kl. 20
Lørdag 5. september kl. 16
Søndag 6. september kl. 16

Priser
Pluspris 120 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnenter 150 kr. + gebyr 10 kr.