DKK 235,00 Ekskl. kortgebyr

Mit Mørke - Forpremiere

08.09.2015 kl. 19:00 Bådteatret, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 235,00 Ekskl. kortgebyr

Her på 75 året for Tysklands besættelse af Danmark er fortællingen om krigen stadig domineret af mænd og modstandsfolk. 'Mit mørke' er fortællingen om en kvindeskæbne, der er alt andet end ordinær.

Tag med ind i mørket, når Ebba 70 år efter befrielsen langsomt vækker de fortrængte minder til live. Minder fra sin ungdom som sygeplejerske for nazisterne.

Den tyske besættelse under Anden Verdenskrig har dannet grundlag for mange både nationale og individuelle fortællinger om modstandsfolk, helte og ofre. I Mit mørke' bliver en anderledes fortælling fra krigstiden udforsket. 'Mit mørke' er skrevet af dramatiker Simone Isabel Nørgaard og er baseret på biografien 'Sygeplejerske i det Tredje Rige' af forfatter og filosof Peter Tudvad. Det er en historie, som Ebba i en alder af 83 år og kort før sin død, delte med forfatteren.

På den anden side af fronten
Stærkt opfordret af sin nazistiske far meldte Ebba sig som 16-årig ind i det danske nazistparti og rejste til Tyskland for at tjene som sygeplejerske i Tysk Røde Kors. Få hundrede meter fra Hitlers førerbunker plejede hun sårede tyske soldater på et nødlazaret frem til krigens bitre og blodige ende. Vi følger Ebba i hendes år som sygeplejerske i det Tredje Rige, hendes voldelige tilfangetagelse af Russerne, internering i Moskva og hjemkomsten til Danmark i 1945, der også blev et opgør med alt det, som drev hende i armene på et af historiens mest forbryderiske regimer. I 'Mit mørke' bliver Ebba konfronteret med minderne fra sin ungdom i nazismens højborg. Minder, hun har holdt skjult i et halvt hundrede år. Det er en fortælling om vold og idealisme, had og kærlighed, om fortrængning - og om hvordan sandheden føles mange år senere.

Mød forfatter Peter Tudvad før forestillingen hvor han vil fortælle om sit arbejde med Biografien 'Sygeplejerske i Det Tredje Rige', sit skæbnemøde med Ebba og samarbejdet med dramatiker Simone Isabel Nørgaard om at forvandle biografien til dramatik.

Efter forestillingen bydes på et glas vin og mulighed for at møde skuespillerne.


Dato forpremiere
Tirsdag 8. september kl. 19

Priser
Pluspris 180 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnenter 225 kr. + gebyr 10 kr.

Plusprisen er inkl. intro v/Peter Tudvad og et glas vin.