DKK 285,00 Ekskl. kortgebyr

Christian 4.s hemmelige musik - Lydkanalkoncert på Rosenborg

25.08.2015 kl. 18:00 , København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 285,00 Ekskl. kortgebyr

Oplev historiens vingesus, når musikken efter små 400 år igen strømmer op gennem Christian 4.s genialt udtænkte lydkanaler.

Chr. 4. fik udviklet lydkanalerne, så han kunne nyde musikken i sit private gemak Vinterstuen, uden at skulle have selskab af musikerne i selve rummet sammen med sig.

Rosenborg Slots ledelse har kendt til eksistensen af lydkanalerne via dagbogsnotater og lignende i mange år, men hvor musikken skulle klinge oppe i selve slottet, kunne man ikke med sikkerhed fastslå. Først i 2005 fandt man beviset på, at det var i Chr. 4.s vinterstue, hvor lydkanalerne var skjult under møbler med udskårne fødder. Fundet skete ret tilfældigt i forbindelse med restaureringen af den gamle vinkælder under vinterstuen, og dagbogsnotaterne kunne bekræftes. Dronning Margrethe var den første der fik demonstreret Christian 4.s 'hemmelige musik', og siden har flere statsoverhoveder og prominente gæster fået denne eksklusive oplevelse med sig hjem.
Rosenborg og husensemblet Violon-Banden vækker historien til live, og fortæller i ord og med Christian 4.s musik om det unikke musikanlæg, der fungerer uden højttalere og forstærkere og som dannede skole i Europa.

Efter en tur i kældrene, hvor musikerne er gemt af vejen, serveres et glas vin i Christian 4.s vinterstue.

DATO
Tirsdag 25. august kl. 18
Onsdag 26. august kl. 18
Torsdag 27. august kl. 18

STED
Rosenborg Slot, Vinterstuen

PRIS
Pluspris 200 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 275 kr. inkl. gebyr

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort