DKK 110,00 Ekskl. kortgebyr

Chart Art Fair 2015

23.08.2015 kl. 12:00 Kunsthal Charlottenborg, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 110,00 Ekskl. kortgebyr

CHART åbner i sensommeren op for en intens og unik udstilling af nogle af de vigtigste og mest interessante samtidskunstnere på Kunstakademiets Kunsthal Charlottenborg i København.

Kunstmessen samler 28 nøje udvalgte og toneangivende gallerier fra de nordiske lande, der alle præsenterer samtidskunst af højeste kvalitet og i international særklasse.

Det er den hidtil mest ambitiøse udstilling og udgave af CHART på Kunsthal Charlottenborg. Kunsten præsenteres i et kurateret univers, der giver beskueren et unikt og komprimeret indblik i – og en særegen oplevelse af – samtidskunstens mange facetter og faconer.

Kunsten i fokus

Siden grundlæggelsen af CHART i 2013 har visionen været at forene markedet for samtidskunst med den særlige skandinaviske fællesskabstradition, hvorfor messen er kurateret som en udstilling, der fremhæver kunstnerne og gallerierne i fællesskab. Mens fokus er at skabe en seriøs international platform for samtidskunsten i Norden.

Kunsten sættes i centrum og præsenteres på de bedst mulige præmisser i Kunsthal Charlottenborgs sale, hvor kunstprofessionelle- og kunstelskere samt det lokale- og globale kunstpublikum mødes. CHART har i 2015 indgået et tæt samarbejde med Kunstakademiet, der sikrer, at CHART de næste tre år afholdes i de historiske bygninger.

De deltagende gallerier på CHART ART FAIR 2015 er

Galleri Nicolai Wallner (DK), Gallery Taik Persons (FI), Martin Asbæk Gallery (DK), Niels Borch Jensen (DK/DE), V1 Gallery (DK), Galerie Anhava (FI), Christian Larsen (SE), Annaelle Gallery (SE), Peter Lav (DK), Galleri Bo Bjerggaard (DK), Andersen's Contemporary (DK), David Risley Gallery (DK), Galleri Susanne Ottesen (DK), SPECTA (DK)

Galleri Magnus Karlsson (SE), Galerie Forsblom (FI), i8 Gallery(IS), Edition Copenhagen (DK), Christian Andersen (DK), OSL Contemporary (NO), Galleri Andersson/Sandström (SE), Nils Stærk (DK), Peder Lund (NO), Andréhn-Schiptjenko (SE), Galeri Nordenhake (SE/DE), Hverfisgalleri (IS), VI VIIs (NO) og Galleri Riis (NO).

Historie:

CHART ART FAIR er grundlagt i 2013 af Galleri Susanne Ottesen, Galleri Bo Bjerggaard, V1 Gallery, Andersen’s Contemporary og David Risley Gallery med ønsket om at udfordre grænserne og forståelserne omkring, hvad en kunstmesse kan være. I 2014 tiltrak CHART over 1000 internationale gæster og kunstprofessionelle. Mere end 5.000 københavnere deltog i åbningsfesten til messen, der havde et samlet besøgstal på over 12.000. CHART var nomineret til IBYEN prisen og AOK.dk Byens Bedste som ”Årets Kunstoplevelse”. Kunstmessen er åben for offentligheden.