DKK 285,00 Ekskl. kortgebyr

Verdensballetten 2015

07.07.2015 kl. 19:30 Sølyst – Den Kgl. Skydebane, Klampenborg
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 285,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til en aften med både klassisk ballet, opera og musik – og også lidt moderne koreografi – i smukke rammer.

Under himlen, på en scene foran Sølysts smukke hovedbygning, danser solodansere og solister fra The Royal Ballet og Mariinskij-ballletten partier fra bl.a. Manon, Svanesøen og Don Quixote. De suppleres af et rent musisk repertoire bestående af arier af Puccini, Bizet og Bernstein, fremført af de danske tenorer Peter Lodahl og Jens-Chr. Wandt.

Inden aftenens program, er der mulighed for at spise en sommerbuffet på græsset i Sølysts æblehave. Skal forudbestilles sammen med billetterne.

Verdensballetten siden 2008
Siden 2008 har en række af verdens største balletstjerner sat hinanden stævne ved Den Tilsandede Kirke i Skagen. Under åben himmel - midt i Guds fri natur, har man præsenteret det bedste fra ballettens verden. På scenen har danserne fået selskab af danske operasangere og særligt udvalgte musikere.

Med Skagen som base har Verdensballetten sendt sine forestillinger ud i landet og vist dem på bl.a. Møllerup Gods ved Aarhus, Gavnø Slot ved Næstved, Nørre Vosborg i Vestjylland og Blokhus ved Jammerbugten.

Det var den danske balletdanser Johan Kobborg der sammen med operasangeren Jens-Christian Wandt tog initiativ til Verdensballetten i 2008. Siden er Johan Kobborg blev leder af den rumænske nationalballet i Bukarest og givet Verdensballettens tøjler videre til den australske solodanser ved Royal Ballet, Steven McRae. 

Verdensballettens arrangør, Jens-Christian Wandt udtaler:
- "det er en stor drøm der går i opfyldelse når vi til sommer præsenterer Verdensballetten på Sølyst. Gennem flere år har vi mærket et stort ønske både fra publikum og sponsorer, om at vise vores forestilling i København, og netop de smukke rammer og stedets høje niveau, er det perfekte match til Verdensballetten. Med Øresund som en stemningsfuld kulisse, er jeg sikker på at kunst og rammer går op i en højere enhed, at det bliver en magisk sommeraften på Sølyst".

Australsk Verdensstjerne bag årets forestilling
Dette års forestilling er igen lagt i hænderne på solodanseren Steven McRae. Med London som base er han gæst på verdens store balletscener - bl.a. har han netop danset Albrecht i Giselle på Bolshoi i Moskva. Til dette års Verdensballet har han valgt 6 af Royal Ballets mest berømte dansere - bl.a. Roberta Marquez, Xander Parish og Melissa Hamilton.

På scenen får danserne selskab af danske operasangere, i år bl.a. den danske tenor Peter Lodahl som til daglig er tilknyttet Det Kgl. Teater i København. Som gæst har han sunget på flere af Europas operascener i bl.a. Berlin, Wien, Bruxelles, London og Stockholm. Derudover er den engelsk/norske violinist Charlie Siem med igen. Han har siden 2010 været fast gæst med Verdensballetten og er blevet en ligeså vigtig del af programmet som balletten.

Se eventuelt mere om dette års forestilling, kunstnerne og rammerne på: verdensballet.dk Tilkøb
Sommerbuffet i Parken fra kl. 16.30-19.30
Sommer tag-selv picnic i Sølysts æblehave
Kr. 285,- pr person. (Kan kun bestilles forud sammen med billetten)

Menu: Pil selv rejer, køkkenchefens fiskefrikadeller, Sølyst grill pølser, danske unika oste, hjemmebagt brød, frisk frugt, kaffe og sødt - dertil fri bar med vin, øl, vand og saft til forestillingen starter.

OBS.
Der er desværre ikke borde og stole til alle i haven medbring derfor gerne tæppe. Der er masser af græs. Det er ikke tilladt at medbringe egen mad og drikke i parken på Sølyst.

Dato
Tirsdag 7. juli kl. 19.30

Billetter
Pluspris 300 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 400 kr. + gebyr 10 kr.

Billetter inkl. sommerbuffet
Pluspris 585 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 685 kr. + gebyr 10 kr.