DKK 125,00 Ekskl. kortgebyr

HVALMANDEN

11.11.2015 kl. 19:00 Geologisk Museum, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 125,00 Ekskl. kortgebyr

Vin & Videnskab er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Kom og hør spændende og inspirerende foredrag med ledende eksperter.

Foredrag med PETER TEGLBERG MADSEN hvalforsker, professor

Professor Peter Teglberg Madsen, der var hovedperson i dokumentarudsendelsen "Peter og hvalmysteriet" vist på DR1 i 2014 og har optrådt i P1's "Natursyn" adskillige gange, er internationalt anderkendt for hans banebrydende forskning i hvalernes højteknologiske sanser, deres fouragering og deres ekstreme dykkeradfærd. Vi skal med ham i felten og høre om nogle af de største landvindinger indenfor hvalforskningen de seneste år.

Peter Teglberg Madsen har arbejdet med hvaler i halvandet årti, bl.a. arter som kaskelot, pukkelhval, grønlandshval, grindehval og næbhval. Hans forskning har bragt ham på over 30 forskningstogter og -ekspeditioner rundt omkring i verden til destinationer såsom Grønland, Azorerne, De Kanariske Øer, Middelhavet, Australien og Amazonas.

De største gennembrud i forståelsen af hvalernes adfærd i dybet er kommet fra hvaler, der har været udstyret med avanceret måleudstyr. Men nu stopper hvaler jo ikke lige pænt op for at lade sig ekvipere, og det har givet Peter Teglberg Madsen og hans kollegaer mange udfordringer og til tider dramatiske oplevelser til havs.

Peter Teglberg Madsen tager os med på hvaltogt og fortæller om nogle af de mest spændende møder han har haft med havets fascinerende kæmper. Og han vil præsentere os for de mest interessante og overraskende resultater og erkendelser hans mangeårige forskning har givet. Alt sammen akkompagneret af flotte billeder, hvallyde og filmklip - ikke mindst filmoptagelser foretaget af kameraudstyrede hvaler selv.

DATO
Onsdag 11. november kl. 19

STED
GEOLOGISK MUSEUM
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

PRIS
Pluspris 90 kr. + 10 kr. i gebyr

Pris ikke-abonnent 115 kr. + 10 kr. i gebyr