DKK 125,00 Ekskl. kortgebyr

Kvindelige Eventyreres Klub

22.10.2015 kl. 19:00 Geologisk Museum, København K
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 125,00 Ekskl. kortgebyr

Vin & Videnskab er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Kom og hør spændende og inspirerende foredrag med ledende eksperter.

I samarbejde med Kvindelige Eventyreres Klub, der sidste år fyldte 60 år, præsenterer vi fire medlemmer af den eksklusive forening for kvindelige globetrottere med eventyr i blodet, der er blevet bedt om at underholde med et udvalg af de mest spændende oplevelser, de har haft i deres rejseliv.

Jungle, tropeøer, gorillaer og hovedjægere
LENE TOPP geograf, skribent, filmmager, eventyrer, formand for Kvindelige Eventyreres Klub

Lene Topp, formand for Kvindelige Eventyreres Klub, har i mange år beskæftiget sig med dyr og i særdeleshed samspillet mellem dyr, natur og mennesker, og det har bragt hende på rejser og arbejde til eksotiske steder Jorden rundt. I aften går turen til Borneo og DR Congos jungler med næseaber og gorillaer i søgeren. Vi skal til fjerntliggende tropeøer fyldt med skrigende havfugle og kommer med under overfladen, hvor hvalhajer, havskildpadder og kulørte fisk folder sig ud. Undervejs stifter vi bekendtskab med hovedjægere, pygmæer og dynamitfiskere.

Krigskorrespondent i verdens brændpunkter
LENE FRØSLEV journalist, krigskorrespondent, eventyrer

Som krigskorrespondent har Lene Frøslev opsøgt en lang række brændpunkter i verden, og vi skal med hende i felten. Bliv smuglet med ind over Khyberpasset fra Pakistan til Afghanistan i burka. Kom med ned i skyttegravene i Afghanistan i opgør med Taleban. Kør i konvoj til et kaotisk Bagdad efter Saddams fald. Bliv beskudt af en israelsk kampvogn i Gaza. Oplev million-demonstrationerne på Tahrirpladsen i Cairo under Det Arabiske Forår. Og mød nogle af de mennesker, der har en hverdag i krigs-, konflikt- og oprørszoner.

Op ad verdens koldeste bjerg
LINE FRIIS FREDERIKSEN biolog, tv-vært, forfatter, eventyrer

I 2007 rejste Line Friis Frederiksen alene rundt i Alaska midt om vinteren. Undervejs forelskede hun sig i Denali, Nordamerikas højeste bjerg også kendt som "verdens koldeste bjerg", og året efter vendte hun tilbage for at prøve at bestige det seks kilometer høje bjerg. Det var tre uger på gletsjere og bjergrygge, med lavinefarer, mangel på mad og snestorme. I aften vil Line fortælle om det farlige, barske og smukke eventyr på Denali, og om da hun kom ned fra bjerget og pludselig stod uden en krone på lommen - og også fandt en rørende og eventyrlig oplevelse i det.

Ekspeditioner på den arktiske iskant
CECILIA VANMAN havpattedyrbiolog, journalist, ekspeditionsleder, polareventyrer

Udover at være medlem af Kvindelige Eventyreres Klub er Cecilia Vanman den første danske kvinde, der er blevet optaget i den prestigefyldte The Explorers Club. Hun vil berette om sit unikke arbejdsliv som ekspeditionsleder og havpattedyrbiolog ved iskanten i Arktis. Vi skal bl.a. med på filmekspedition på jagt efter hvalrosser, hvidhvaler og narhvaler i Canada og med i fodsporene på legendariske opdagelsesrejsende igennem den mytiske Nordvestpassage. Og vi skal høre om udfordrende storme, isbjørnemøder og overvældende natur i den arktiske ødemark.

DATO
Torsdag 22. oktober kl. 19

STED
GEOLOGISK MUSEUM
Øster Voldgade 5-7
1350 København K

PRIS
Pluspris 90 kr. + 10 kr. i gebyr

Pris ikke-abonnent 115 kr. + 10 kr. i gebyr


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter