DKK 350,00 Ekskl. kortgebyr

Ashkenazy & Tjajkovskijs 1.

22.10.2015 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 350,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

Legendariske Vladimir Ashkenazy er tilbage på dirigentpodiet i DR Koncerthuset. Koncerten byder på musik af Sibelius og Sjostakovitj.

Aftenens centrum er Tjajkovskijs Klaverkoncert, et værk, der har det hele: Skønhed, humor, stormfulde følelser og en hidsig slutspurt, der kan få en koncertsal til at koge.

78-årige Vladimir Ashkenazy er en levende legende. Gennem mere end et halvt århundrede har Ashkenazy optrådt som dirigent og pianist, og for kun anden gang kommer han nu på besøg hos DR SymfoniOrkestret.

Koncerten begynder med Sibelius, der ligesom Carl Nielsen fylder 150 i år. Strygersuiten Rakastava er et af de værker, hvor Sibelius er tættest på Nielsen, som han ellers ikke havde meget musikalsk til fælles med.

Koncertens hovedret er Tjajkovkijs fantastiske Klaverkoncert nr. 1, der ved denne lejlighed spilles af Vikingur Olafsson - beskrevet som "Iceland's rising star of a pianist" af The Sunday Times. Værket er et symbol klassiker inden for den romantiske musik med sin udadvendthed, smægtende melodier og en brillant hovedrolle til solisten.

Koncertens popularitet skyldes nok i høj grad begyndelsen, som er genial, for når Tjajkovskij lader strygerne vælte frem med deres store indledningsmelodi, mens klaveret banker sine akkorder i som akkompagnement, tager musikken fuldstændig magten over rummet.

Aftenen fuldendes af Sjostakovitjs Symfoni nr. 6.

DR SymfoniOrkestret
Dirigent: Vladimir Ashkenazy
Vikingur Olafsson, klaver
Sibelius: Rakastava
Tjajkovskij: Klaverkoncert nr. 1
Sjostakovitj: Symfoni nr. 6

DATO
Torsdag 22. oktober 2015 kl. 19.30

D-BILLETTER
PLUSPRIS 264 kr. + gebyr 10 kr.

PRIS ikke-abonnent 350 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter