DKK 75,00 Ekskl. kortgebyr

SUNDING OG VINDING I PRESSEN

09.06.2015 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 75,00 Ekskl. kortgebyr

En fejring på Carl Nielsens 150 års fødselsdag d. 9. juni med en eksklusiv koncert med pladeprojektet ’Michael Sunding and the melodies of Carl Nielsen, feat. Mads Vinding’.

En buket af smukke melodier fra Danmarks store komponist - tilsat nordisk jazzfeeling og - fortolkning.

Denne aften i Pressen vil de to musikere forføre os ind i den gamle danske folkesjæl og fortolke de stemninger, som årets gang sætter for det liv, der leves - og for Carl Nielsens værk: Fra den lyse tid med de lange, lune sommeraftener til efterklangen fra det udadvendte og ubekymrede - videre ind i den mørke tid med eftertænksomhed og melankolsk dybde over til forårets spirende optimisme: Sundings nænsomt krydrede arrangementer kombinerer Carl Nielsens musikalske poesi med jazzens små skæve vinkler og frække fantasier. Det er 'Nordic cool', men også klassisk klangfuld og hjertevarm musik med højt til himlen og rødderne dybt plantet i den Skandinaviske muld.

Projektet har ligget og luret mange år i ørerne på pianist Michael Sunding, fortæller han selv - i virkeligheden helt tilbage fra første gang han som ung hørte Jan Johanssons plade "Jazz på Svenska" med svenske folkemelodier. Meget musikalsk vand er løbet i åen siden dengang, men med denne udgivelse vender han tilbage til udgangspunktet med den nødvendige musikalske og menneskelige ballast til at hylde sit danske og nordiske fundament.

Michael Sunding, som ikke endnu er så kendt i brede kredse, høster stor anerkendelse for sin evne til at nå ud over scenekanten, for sit drive og sin sans for timing. Med sig har han den legendariske bassist Mads Vinding. Gennem flere årtier et absolut topnavn på den danske og internationale jazzscene, der har spillet med snart sagt alle fra Quincy Jones til Chet Baker og fra Herbie Hancock til Stan Getz. Arrangementet indledes med en introduktion til projektet ved Michael Sunding.

CD'en "Michael Sunding, the melodies of Carl Nielsen, feat. Mads Vinding", der udkommer samme dag, kan forudbestilles sammen med billetten til en ekstraordinært fin pris.

Om Michael Sunding
Pianist, Hammondorganist & keyboardspiller. Sanger, sangskriver, komponist & kapelmester.

Udvalgte aktiviteter: Udgivelsen "Michael Sunding Solo, Live at Copenhagen Jazzfestival" fra 2014 med egne sange og kompositioner. Mangeårige samarbejder med navne som Etta Cameron, Kenn Lending og Billy Cross, turnéer i ind- & udland med bl.a. Dr. Hook og som kapelmester for Det Danske Teater, studielektor på Rythmic Music Conservatory, sangskriver og musiker på et væld af indspilninger.

STED
Politikens Hus, Pressen
Vester Voldgade 33, København V

TID
Tirsdag 9. juni kl. 19.30

PRIS
Pluspris 125 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnent 200 kr. + 10 kr. i gebyr

TILKØB - køb CD ifm. billetten
"Michael Sunding, the melodies of Carl Nielsen, feat. Mads Vinding"
Pris 75 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort