DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

GALLAKONCERT: CARL NIELSEN 150 ÅR

09.06.2015 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

Der arbejdes på at finde en erstatning for Maestro Rafael Frühbeck de Burgos, der desværre døde 11. juni 2014

Carl Nielsen fylder denne dag 150 år, og DR SymfoniOrkestret fejrer ham med en gallakoncert, der viser ham som det han er: Danmarks største komponist nogensinde. En kunstner, der skabte et unikt musikalsk sprog, som på en mærkelig måde alligevel virker bekendt. At Carl Nielsen også besad en stor uro, der holdt hans kreative flamme stærk, får man at høre i tre intense værker fra tre forskellige livsfaser.

Koncerterne dirigeres af spanske Juanjo Mena, som DR SymfoniOrkestret de seneste år har opbygget et nært forhold til. Mena, der til daglig er chefdirigent for BBC's Filharmoniske Orkester, dirigerede orkestret så sent som i maj 2014 ved to koncerter med bl.a. Strauss’ Vier letzte Lieder på programmet.

Denne koncert er en hyldest til nationalkomponisten Carl Nielsen. Programmet byder bl.a. på Hymnus Amoris - et af Carl Nielsens første storværker. En kantate for kor, orkester og solister, der fortæller om kærlighedens livgivende virkning. Carl Nielsen var selv med til at skrive den danske tekst, men ønskede at hæve kantaten op til et mere universelt plan, så han fik teskten oversat til latin. Han var ikke bleg for at sammenligne sig med klassikerne fra de foregående århundreder.

Det harmoniske billede skydes i stykker i Carl Nielsens 4. Symfoni, som er et af hans mest berømmede værker. Det er musik fra 1. Verdenskrig, men samtidig fra Carl Nielsens store livskrise, hvor hans ægteskab gik i stykker. Hvor andre gik til grunde lykkedes det Carl Nielsen at fastholde troen på livsgnisten, "Det uudslukkelige", som han kaldte den. Det blev også titlen på denne overvældende 4. Symfoni om kampen mellem lys og mørke.

I slutningen af sit liv gik Carl Nielsen igen helt nye veje. Hans Klarinetkoncert er det nok allerbedste værk fra denne tid - 1920'erne - hvor han med ny frihed fik skabt fabelagtig karakterfuld musik. Klarinetten græder, ler og går amok i denne Klarinetkoncert, som for længst er blevet anerkendt som et af de vigtigste værker, der overhovedet er skrevet for instrumentet.

DATO
Tirsdag 9. juni 2015 kl. 19.30

E-BILLETTER
PLUSPRIS 184 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 250 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.