DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

FOTOFOREDRAG MED MADS NISSEN

08.06.2015 kl. 19:30 Pressen, Politikens Hus, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Intimitet og nærvær er nøgleord i Politiken-fotograf Mads Nissens dokumentarfotografier, som sætter fokus på vor tids store globale udfordringer såsom overbefolkning, ulighed og krænkelser.

Fotoforedrag med vinderen af World Press Photo

Nu inviterer Mads Nissen selv indenfor til et sjældent kig ind bag processen for sine prisvindende fotohistorier. Her er det enkelte billede ikke blot en heldig tilfældighed, men ofte en vigtig brik i en større fortælling, som ikke blot skal informere sit publikum, men frem for alt berøre dem, der ser og læser på det.

Tidligere i år fik Mads Nissen hæder som fortjent, nemlig førsteprisen i World Press Photo; derfor er det med glæde og stolthed, at Politiken Plus kan invitere til en aften med Mads Nissen, hvor han selv vil vise nogle af sine vigtigste værker og fortælle om livet som dokumentarist af alt fra hverdagsliv til verdensbegivenheder, om de altafgørende valg og refleksioner, der ligger forud for selve fotograferingen, og om hvordan han med en personlig stemme forsøger at viderebringe vigtige historier om andres liv og situation og gøre dem nærværende for os andre.

Vi bliver med andre ord inviteret til et sjældent kig ind bag processen for Mads Nissens prisvindende fotohistorier: Hvordan bliver de til, hvordan arbejdes der i marken, hvilke kriterier er i spil ved den efterfølgende udvælgelse - eller for det endelige layout til magasiner og udstillinger.

Om Mads Nissen
Efter endt uddannelse som fotojournalist i 2007 bosatte Mads Nissen sig i Shanghai for at dokumentere de menneskelige og sociale konsekvenser af Kinas økonomiske vækst. Efter to år som freelancer i Kina flyttede han tilbage til Danmark, hvor han frem til 2014 fotograferede for Berlingske. I dag er Mads Nissen fastansat fotograf på Dagbladet Politiken, internationalt repræsenteret af Panos Pictures, og hans arbejde publiceres i blandt Time, Newsweek, Stern og Der Spiegel.

Hans billede af det homoseksuelle russiske par Jon og Alex vandt hovedprisen i World Press Photo 2015. Også tidligere er hans arbejde blevet hædret i World Press Photo, Picture of the Year og i det danske Årets Pressefoto, hvor han gennem årene har modtaget 15 priser ved Årets Pressefoto, heriblandt hovedpriserne Årets Billede og Årets Fotograf, begge to gange.

Mads Nissen har udgivet fotobøgerne 'De Faldne' (People's Press), samt 'AMAZONAS' (Gyldendal) som han arbejdede på i syv år.

STED
Politikens Hus, Pressen
Vester Voldgade 33, København V

TID
Mandag 8. juni kl. 19.30

PRIS
Pluspris 75 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnenter 150 kr. + 10 kr. i gebyr

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort