DKK 350,00 Ekskl. kortgebyr

SONNINGS MUSIKPRISKONCERT 2015

08.10.2015 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 350,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

En af verdens fineste priser indenfor klassisk musik, Léonie Sonnings Musikpris, tildeles i 2015 den engelske komponist, dirigent og pianist Thomas Adès. En brillant 44-årig komponist, der kan alt, og som ikke er bange for at vise det. I Thomas Adès’ verden støder input fra forskellige tider og verdenshjørner sammen, og resultatet har stærk intensitet.

Ved festkoncerten dirigerer Thomas Adès tre af sine vigtigste orkesterværker. Asyla fra 1997 er en sprælsk ”symfoni” i fire satser, der gjorde ham til Englands største internationale komponistsucces. Da Simon Rattle i 2002 som den første englænder blev chefdirigent for Berliner Filharmonikerne, indledte han sin tiltrædelseskoncert med ”Asyla” for at vise sit kunstneriske standpunkt. Siden har Asyla været spillet af snart sagt alle berømte orkestre i verden.

De to andre værker tager udgangspunkt i hver sin verdensdel og tidsalder. America, skrevet to år før angrebet på World Trade Centre, er et uhyggeligt profeti om en civilisation, der måske står for fald. Totentanz er inspireret af den berømte billedfrise i den middelalderlige Mariakirke i Lübeck. Her danser døden kædedans med alle, lige fra Paven til bønder og småbørn. Totentanz blev uropført i 2013 ved The Proms i London og modtaget som et af Adès’ bedste værker overhovedet.

Dirigent og prismodtager: Thomas Adès
Solist: Christianne Stotijn, mezzo
Mark Stone, baryton
DR KoncertKoret
DR SymfoniOrkestret
Adès: Asyla
Adès: America
Adès: Totentanz

Med forbehold for ekstranumre etc. forventes koncerten at vare ca. 1 time og 50 minutter (inkl. 30 min. pause)


DATO
Torsdag 8. oktober 2015 kl. 19.30

C-BILLETTER
PLUSPRIS 264 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 350 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.


OBS: For at få Plusrabat skal du logge ind i øverste højre hjørne af denne side. Du logger ind med dit Medielogin. Problemer? Kontakt vores kundecenter.