DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

SCHØNWANDT & NIELSENS 3.

24.09.2015 kl. 19:30 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 300,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

En nordisk aften med tre store komponister.

Sibelius fra Finland og Carl Nielsen fylder begge 150 år og fejres med noget af deres mest medrivende musik. Vor tids mester i dansk musik er Per Nørgård og ved denne lejlighed opføres hans Slagtøjskoncert nr. 1 med tilnavnet Til En Forandring med Gert Mortensen som solist.

2015 er et festår for nordisk musik: Både Carl Nielsen og Sibelius fylder 150 år, og det bliver markeret stort. Naturligvis er der mest Nielsen i Danmark og mest Sibelius i Finland, med DR SymfoniOrkestret vil gerne spille masser af Sibelius denne sæson. Den finske nationalkomponist bliver præsenteret i forskellige sammenhæng, og ved denne koncert er det i et møde med dansk musik.

Carl Nielsen og Sibelius kendte og beundrede hinanden, og de oplevede begge at blive nationalhelte i deres fædreland. Sibelius fik især sin inspiration fra finsk mytologi og fra finsk folkeliv og natur, som man møder i hans flotte Karelia-suite. Carl Nielsens store gennembrud var med hans Espansiva-symfoni, der udvikler sig uimodståeligt som en storslået hymne til livet og menneskets dagsværk.

I dag er Danmarks kendteste komponist den 82-årige Per Nørgård. Som ung mand fik han anerkendelse af sit idol, Sibelius. Per Nørgårds musik har udviklet sig konstant siden da, men han har stadig en forbindelse til Sibelius' raffinerede kunst. Ved denne lejlighed opføres hans Slagtøjskoncert nr. 1 med tilnavnet Til En Forandring med Gert Mortensen som solist.

Dirigent: Michael Schønwandt, dirigent
Solister: Dénise Beck, sopran
Lars Møller, baryton
DR SymfoniOrkestret
Sibelius: Karelia-suite
Per Nørgård: Slagtøjskoncert nr. 1 (Til En Forandring)
Carl Nielsen: Symfoni nr. 3, "Espansiva"

DATO
Torsdag 24. september 2015 kl. 19.30
(Mød musikken en time før kl. 18.30)

D-BILLETTER
PLUSPRIS 224 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 300 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.