DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

HARDING & MAHLER

12.09.2015 kl. 15:00 DR Koncerthuset, Koncertsalen, København S
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 250,00 Ekskl. kortgebyr

Kom til koncerter i DR's Koncerthus til Pluspris. Politiken Plus tilbyder nu 20% rabat på billetter til udvalgte koncerter i DR's Koncerthus. Vær opmærksom på at der er et begrænset antal billetter.

Koncerthuset får besøg af vores nærmeste slægtning: Radiosymfoniorkestret fra Sverige. Chefdirigenten er den dynamiske Daniel Harding, som også er favoritdirigent hos bl.a. Wiener Filharmonikerne. Og programmet er imponerende ambitiøst, sammensat af to storværker, man kun sjældent får mulighed for at høre.

Mahlers sangsymfoni Das Lied von der Erde er en hyldest til livets skønhed. "Sangen om Jorden" synges til gamle kinesiske digte, oversat til tysk. Mahler var dybt betaget af digtenes livsvisdom, sikkert fordi han vidste, at han selv var alvorligt syg. I den sidste sang (der varer næsten en halv time!) klinger musikken ud i evigheden, mens solisten gentager ordene "Evig…. Evig….". Das Lied von der Erde er egentlig Mahlers 9. Symfoni, men den titel turde han ikke anvende - af frygt for at dø efter sin 9. Symfoni ligesom Beethoven og Bruckner gjorde.

Earth Dances, der indleder koncerten, er en tour de force for orkester, skrevet i 1986 af englænderen Harrison Birtwistle. En spektakulær lydfest, hvor orkestret med urtidsrytmer og fremtidsklange får hele Jorden til at danse.

Solisterne denne aften er Sveriges store Mahler-sangerinde Anna Larsson og den tyske tenor Michael Schade, som er en af de få, der magter det yderst krævende tenorparti i Das Lied von der Erde.

Dirigent: Daniel Harding
Solister: Michael Schade, tenor,
Anna Larsson, alt
Sverige Radios Symfoniorkester
Birtwistle: Earth Dances
Mahler: Das Lied von der Erde.

DATO
Lørdag 12. september 2015 kl. 15
(Mød musikken en time før kl. 14)

D-BILLETTER
PLUSPRIS 184 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnent 250 kr. inkl. gebyr.

STED
Koncerthuset, Koncertsalen
Ørestads Boulevard 13, København S.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.