DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

THE PARADISE BANGKOK MOLAM INTERNATIONAL BAND (THA/UK)

11.07.2015 kl. 22:00 Pressen, Politiken Hus - Copenhagen Jazz Festival, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 160,00 Ekskl. kortgebyr

Copenhagen Jazz Festival - Urban World Nights The Paradise Bangkok Molam International Band forener traditionel thailandsk musik med vestlig rock til en stærkt medrivende helhed, der både er psykedelisk og dynamisk.

Man kan derfor se frem til en oplevelse af de helt ekstraordinære, når det fem mand store orkester går på scenen med deres seneste og eneste album, 21st Century Molam, som et fremragende alibi.

Musikalsk henter gruppen sit skyts i molam, en århundredgammel musikform, hvis vugge står i det regionen Isan i det nordøstlige Thailand, som udgør cirka en tredjedel af landets samlede areal. Omdrejningspunktet i molam er det lutagtige strengeinstrument Phin og bambusfløjten Khaen, der af ydre ligner en panfløjte, men sonisk minder en hel del om en trækharmonika. Ofte væver de to instrumenter sig ind i hinanden i et smukt fletværk af tranceagtige temaer, og det er netop disse traditionelle instrumenter, som udgør hovedaksen i PBMIB. Rytmisk får phin og khaen svedigt med- og modspil af basguitar og trommer, der giver gruppens molam-lyd en kraftfuld, moderne overhaling af rock og funk.

Gruppen er en overvejende thailandsk affære, men gruppens perkussionist er englænder og hedder Chris Menist. Det er netop Menist, som er manden bag PBMIB sammen med DJ'en Maft Sai, der dog ikke selv er et spillende medlem af gruppen. Begge er i øvrigt hovedkræfterne bag de to lovpriste opsamlingsalbum The Sound of Siam med thai-musik (herunder molam) fra 60'erne og 70'erne, udgivet af Soundway Records.

Albummet 21st Century Molam er blevet fremragende modtaget af anmelderne; blandt andet kalder britiske The Guardian pladen et "inciterende debutalbum, der blander traditionelle thai-stilarter med genlyd af folk-rock, blues og dub." Det bliver helt sikkert også inciterende at opleve PBMIB live! Maft Sai og Chris Menist vender plader før og efter koncerten.

Julinatten kan ikke blive varmere, end når vi byder op til koncert og dans med tre af verdensmusikkens bedste artister i Pressen. Vi inviterer på toner og rytmer fra Nigeria, Thailand og Colombia, som du helt sikkert ikke kan stå stille til. Det bliver tre opløftende koncertaftener, hvor vi fejrer global musik og tager en musisk jordomrejse med cumbia, molam og afrobeat og meget mere på programmet.

STED
Politikens Hus, Pressen
Vester Voldgade 33, København V

TID
Lørdag 11. juli kl. 22

PRIS
Pluspris 120 kr. + 10 kr. i gebyr
Pris ikke-abonnenter 150 kr. + 10 kr. i gebyr
(Ståpladser)

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort