DKK 90,00 Ekskl. kortgebyr

COPENHAGEN PHOTO FESTIVAL

07.06.2015 kl. 15-16 Photo City, Halmlageret, Carlsberg Byen, København V
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 90,00 Ekskl. kortgebyr

Tag med Politiken Plus til arrangement i Photo City og Det Nationale Fotomuseum.

Photo City
Benita Marcussen: Men & Dolls
Særomvisning og rabat på festivalkatalog og plakat

Fotojournalist Benita Marcussen viser rundt i sin udstilling Men & Dolls, som skildrer mænd der lever sammen med dukker. Udstillingen vises for første gang nogensinde under Copenhagen Photo Festival og har allerede fået stor international pressebevågenhed.

Benita Marcussen tegner et unikt og rørende portræt af en anderledes livsform på baggrund af omfattende research på sine rejser til USA i perioden 2011-2014. De mænd som er skildret i udstillingen, har alle forskellige baggrunde. Nogle er gift og har børn, andre er fraskilte efter lange ægteskaber. Dukkerne fungerer som partnere for mændene, og de udfylder et socialt tomrum i mændenes liv.

Mændene viser stor omsorg for dukkerne og er forfængelige på deres vegne. Det er vigtigt for dem, at dukkerne er klædt pænt, og at håret og makeuppen sidder som den skal. Samtidig er mændene meget bevidste om, at deres liv med dukkerne gør det sværere at møde en rigtig kvinde, ligesom de er bevidste om samfundets fordomme.

Ved at portrættere mændenes dagligdag med dukkerne søger Benita Marcussen at aftabuisere mændenes forhold til dukkerne og belyse begreber som livskvalitet og parforhold i et samfund, hvor vilkårene for parforholdet er under forandring.?

I anledning af udstillingspremieren vil der blive mulighed for at se en ægte dukke på udstillingen.

Det Nationale Fotomuseum
Joakim Eskildsen: "En verden jeg kan tro på"
Særomvisning ved kurator Sarah Giersing

Det Nationale Fotomuseum præsenterer med En verden jeg kan tro på den internationalt anerkendte fotograf Joakim Eskildsen. Det er første gang i Danmark en stor udstilling giver indblik i hele hans omfattende kunstneriske produktion.

Udgangspunktet er Eskildsens syv fotografiske bogprojekter siden 1989. Udvalgte billeder præsenteres i stort format sammen med skitsebøger, kontaktark, trykfolie, film og andet materiale, der giver indblik i hele arbejdsprocessen. Joakim Eskildsen er en dedikeret fotograf, som omhyggeligt arbejder med hver fase af processen fra fotografering, kopiering og tryk til den fotografiske bogs formgivning. For ham er det ikke kun de fotografiske udstillingsværker, der er vigtige, men frem for alt bogværket, som han betragter som rygraden i sine projekter.

Joakim Eskildsens udgangspunkt er klassisk dokumentarisk. Han fotograferer mennesker og omgivelser, som han har lært at kende igennem længere ophold. Sammen med bøgernes tekster skildrer billederne de udvalgte miljøer både nøgternt og respektfuldt. De stemningsfulde fotografier fremstiller virkeligheden som Eskildsen gerne vil se den - med en stor sanselig skønhed.

Eskildsens sans for lys og farvetoner er tydelig allerede i hans tidligste produktioner. Det samme gælder en konstant interesse for og engagement i mennesker og deres forhold til den natur og de omgivelser, de lever i: "For mig er det afgørende at tro; på en bedre verden, på menneskeheden, og på, at der er en mening med det hele. Der er så mange problemer i verden nu til dags - fattigdom, sygdom, forurening, miljøkatastrofer, krig - at det kræver disciplin at være optimist. Jeg forsøger at samle fotografier af en verden som jeg kan tro på, hvilket giver mig håb og øjeblikke af magi."

Joakim Eskildsens værker indgår i udenlandske samlinger på bl.a. Museum of Fine Arts i Houston, Fotomuseum Winterthur i Schweiz, Kiasma i Helsinki samt flere danske samlinger, og han er bl.a. blevet præsenteret på Amos Anderson Kunstmuseet i Helsinki og i Kunsthalle Emden. Han bor og arbejder i Berlin.

Søndag 7. juni kl. 15-16
Photo City, Halmlageret, Carlsberg Byen, Ny Carlsberg Vej 84, 1799 København V
Pluspris 40 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 80 kr. + gebyr 10 kr.
Politiken-abonnenter får 25% rabat på katalog (alm. pris 100 kr.)og plakat (alm. pris 40 kr.)


Mandag 8. juni kl. 16-17
Det Nationale Fotomuseum
Det Kongelige Bibliotek, Søren Kierkegaards Plads 1, 1221 København
Pluspris 20 kr. + gebyr 10 kr.
Pris ikke-abonnent 40 kr + gebyr 10 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort