DKK 610,00 Ekskl. kortgebyr

KRYDDERURTER MED CAMILLA PLUM

22.08.2015 kl. 10-16 Fuglebjerggaard, Helsinge
Køb billet

Billetsalget er slut

 

DKK 610,00 Ekskl. kortgebyr

Krydderurter er en af tidens store trends. Tv-værten Camilla Plum giver jer sine bedste tips direkte i hendes egen have.

Flere og flere danskere har kastet sig over at dyrke krydderurter på egen hånd, og spørgsmålene hober sig op: Hvorfor dør rosmarin? Hvorfor kan man ikke overvintre basilikum? Hvorfor kommer koriander ikke op? Hvilke urter skal i drivhus? Hvilke skal i vindueskarmen? Og hvad er de lækreste og mest opfindsomme smagskombinationer, som lige giver maden det ekstra løft, fra godt til spændende og decideret blændende?

Næppe nogen er bedre til at give svarene end Camilla Plum. Så gå med i haven, når Camilla Plum byder velkommen på to lørdage i krydderurternes tegn. Datoerne ligger i hver sin ende af sommeren; det betyder at der på den første kan holdes fokus på dyrkning og helt almindeligt kendskab og brug, mens det andet kommer til at handle om, hvordan man bedst opbevarer og konserverer høsten med blandt andet syltning og fermentering, så man kan have glæde af sommerens høst langt ind i vinteren.

For ifølge Camilla Plum er behovet stort, for at få uddannet befolkningen i kunsten at dyrke krydderurter.

"Danskerne er vilde og gale med krydderurter. Men mange er i tvivl om detaljerne", siger Camilla Plum, der understreger, at dillen er for alle. "Krydderurter er en virkelig godt ting at begynde med, fordi det ikke kræver meget plads. Man får sin mad til at smage af en million, hvis man hælder lidt dild og kørvel ud over det, og du kan dyrke det både på altanen og i baghaven. Det er ikke kun for folk, der - som jeg - har 1.700 kvadratmeter køkkenhave".

Program for dagen
Efter en blid start med kaffe og kage, skal vi ud at gå i de 1700 m2 køkkenhave, Camilla Plum kan prale af. Her fortæller hun om sine krydderurter: om de er enårige, flerårige, til potter eller til drivhuse; om hvordan man dyrker dem, plejer dem og hvad vi kan bruge dem til - både dem, vi kender, og så alle dem, vi har et lidt mere perifert kendskab til - de usædvanlige og de rigtig sære og sjove. Og man kan selvfølgelig både nippe, lugte til og smage på dem undervejs. Herefter går turen til den store lade, hvor den erfarne tv-kok forklarer, hvordan urterne mest optimalt udnyttes og kommer til deres ret i madlavningen, mens hun demonstrerer retter og tilberedninger med urterne, 'live tv-køkken-style', dvs. der er plads til masser af snak, spørgsmål og kommentarer, mens kryddersalte, pestoer, retter, limonader osv lige så stille bliver til en overdådigt smuk og duftende grøn frokost, rig på krydderurter og grønt.

Arrangementet rundes selvfølgelig af med en buffet med de skønne sager, med rigeligt mad til alle.

Hvad menuen præcis kommer til at stå på, er det enfdnu for tidligt at sige - det kommer an på, hvad der er kommet op. Der vil være mulighed for at købe både krydderurteprodukter og -planter med hjem fra planteskolen efterfølgende.

I tilfælde af ekstremt dårligt vejr, samler og plukker Camilla Plum på forhånd, og arrangementet starter i laden med præsentation af de plukkede urter. Men medbring alligevel gummistøvler og regntøj, det er sjovest, hvis man kan gå en tur udenfor, hvis det bare er almindelig dansk sommerregn!

DATO
Lørdag 22. august kl. 10-16

STED
Fuglebjerggaard
Hemmingstrupvej 8, Helsinge

PRIS
PLUSPRIS 500 kr. + gebyr 10 kr.
PRIS ikke-abonnenter 600 kr. + gebyr 10 kr.

Pluspris er for alle med et Politiken Pluskort.