Kunst og arkitektur

Onsdag den 8. marts 2017 kl. 16:00

Nordvest – arkitektur i særklasse i forstaden

En perlerække af efterkrigstidens murede boligbebyggelser ligger i Nordvest. Ved første øjekast gør de ikke noget særligt væsen af sig, men faktisk repræsenterer denne periode en guldalder inden for dansk arkitektur- og samfundshistorie: Grundlæggelsen af den danske velfærdsstat.

Boligkrisen rasede i kølvandet på krigen, så der var turbo på etableringen af det københavnske Nordvestkvarter. På bare ti år skød arkitektoniske mesterværker af uhørt høj kvalitet i vejret, og en moderne forstad blev født. Man drømte om at give den almindelige familie mulighed for at komme ud af byens slum og mørke baggårde. Derfor blev mange af de nye etagebygninger bygget i åbne, grønne omgivelser med plads til fællesskabet.

Tag med på en guidet bustur rundt i Nordvest med stop ved nogle af de vigtigste eksempler på periodens murede boligbebyggelser bygget af fremtrædende arkitekter som blandt andre Kaare Klint, Ivar Bentsen og C. Th. Sørensen. Undervejs beretter arkitekturforsker Jannie Rosenberg Bendsen om byggeriernes arkitektur og kulturhistoriske betydning. Ved sidste stop spiller en spillemand op til pølser og øl i tidsåndens bedste forstadsstil.

Om kampagnen 1940’erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser

Arrangementet er ét ud af en række events, som finder sted i forbindelse med afslutningen af kampagnen for 1940´erne og 1950’ernes murede boligbebyggelser. Målet er at sætte fokus på og bidrage til at sikre boligbebyggelserne for eftertiden. Det er Realdania, Grundejernes Investeringsfond og Landsbyggefonden, som står bag kampagnen, i samarbejde med Slots- og Kulturstyrelsen.

OBS! Arrangement foregår delvist udendørs, så tag tøj på der passer til vejret. 

  • Onsdag 8. marts 2017 kl. 16-18.30
  • Mødested: Bygningskulturens Hus, Borgergade 111, København K
  • Pluspris 120 kr. inkl. en forfriskning 
  • Pris uden abonnement 195 kr. inkl. en forfriskning
  • Billetgebyr 10 kr. pr. billet